Sylvana Simons. (Foto: Rob Godfried)
Sylvana Simons. (Foto: Rob Godfried)

BIJ1 doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

ALMERE – De politieke partij BIJ1 doet mee aan de Almeerse gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat is vorige week besloten tijdens de algemene ledenvergadering.

Almere BIJ1 is de lokale afdeling van BIJ1 in Almere. Het lokale bestuur is volgens de partij ‘divers in achtergrond en leeftijd met voldoende capaciteit in huis’. Met ruim honderd leden heeft Almere BIJ1 al een actieve achterban en is die, naar eigen zeggen, nog steeds groeiende. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 stemde 3,3 procent van de Almeerse bevolking op BIJ1, slechts in drie andere steden kreeg de partij meer stemmen. 

Breed

In een persbericht laat BIJ1 Almere weten zich hard te willen maken voor gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en diversiteit. ‘Dat klinkt heel breed en dat is het ook. Het gaat over alle componenten in de Nederlandse samenleving, zoals economie, wonen, werk en inkomen. In de praktijk betekent dit dat we direct met de Almeerse bevolking in gesprek zullen gaan.’ Naast de gemeente Almere gaat BIJ1 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar ook meedoen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Delft, Arnhem en Nijmegen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto