(Archieffoto: Marcel van Gaalen)
(Archieffoto: Marcel van Gaalen)

Almere Sailors geeft licentie BNXT-league terug

Sport

ALMERE - Almere Sailors heeft de licentiecommissie van de BNXT-league meegedeeld dat zij haar licentie voor het seizoen 2021-2022 teruggeeft. Aanleiding is het niet rond krijgen van de begroting voor het komende seizoen.

Na een moeizame, sportieve maar ook financiële start in het vorige seizoen heeft Almere Sailors de aflopen maanden hard gewerkt aan het verkrijgen van nieuwe businesspartners en seizoenkaarthouders. Gebleken is dat zowel vanuit de ondernemers als vanuit mogelijke toeschouwers geen overweldigende belangstelling was om Almere Sailors in haar weg vooruit te ondersteunen. Vanuit het bestuur van Almere Sailors was medio augustus als deadline gezet om zo de BNXT-league spelers en andere betrokkenen vroegtijdig te kunnen informeren. Het bestuur van Almere Sailors heeft moeten constateren dat de basis van de financiën te smal is om deelname aan de BNXT-league te rechtvaardigen. Er rest dan ook niets anders dan teruggeven van de licentie.

Bestaansrecht

Het bestuur van Almere Sailors is veel dankbaarheid verschuldigd aan de organisaties en vrijwilligers die haar sinds haar start hebben ondersteund. Het bestuur van Almere Sailors zal in de komende dagen gaan bepalen of Almere Sailors nog een bestaansrecht heeft of dat dit onmogelijk is. Hierover zal zij in overleg treden met experts.

Toen Almere Sailors in gevaar kwam werd er een crowdfunding opgezet om 30.000 euro op te halen. Dat doel werd niet bereikt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto