Afbeelding

Geleidelijk minder koel

Algemeen

ALMERE - Het blijft maar wisselvallig deze augustusmaand. Kennelijk is het erg lastig voor de atmosfeer dit seizoen om er eens een keer een reeks formidabele dagen uit te persen.

Toch leverde de vorige week zo’n vijf overwegend fraaie dagen op met afgelopen zondag hoogste temperaturen tot 27-28 graden landelijk. Dit soort luxe kwikstanden zijn niet meer aan de orde deze week. Het voelde eerder herfstachtig aan de afgelopen dagen met soms maar 17-18 graden overdag. Bovendien maakte de stevige wind het extra koel in Almere. 

Toch stijgt de temperatuur weer richting - en tijdens het komende weekend. Maxima tussen de 22 en 25 graden lijken wel haalbaar. De regenkansen nemen tijdelijk wat af in Flevoland. Waarschijnlijk volgt toch weer een nieuw regengebied op de zondag. 

Vanaf 23 en 24 augustus zijn er gerede kansen dat zich een vrij solide hogedrukgebied formeert tussen Schotland en Noorwegen. De barometer kan er oplopen tot meer dan 1030 millibar. Mocht die ontwikkeling echt gestalte gaan krijgen, gaat de wind om naar noordoost en wordt drogere lucht meegenomen naar Nederland. Meestal hebben we een stabiele weerfase gedurende de laatste fase van augustus, dus waarom zou dan nu anders zijn. Regelmatig wordt een nazomerse fase eind augustus verlengd tot in de eerste week van september.

Deze maand is ongeveer een graad te koel verlopen tot nu toe. Tamelijk bijzonder is het dat een zomermaand te koel verloopt gezien de doorgaans zeer warme zomers van de afgelopen jaren. Maar gelukkig bestaat er dus nog steeds een vrij gewone Hollandse zomer.

Weerman Marc Putto
Meer info op www.weerprimeur.nl


Woensdag min. temp 15, max. 20, wind w.3, neerslag 50% en zon 40%
Donderdag min. temp 15, max. 20, wind w.3, neerslag 50% en zon 50%
Vrijdag min. temp 14, max. 22, wind zw. 3, neerslag 40% en zon 60%
Zaterdag min. temp 15, max. 23, wind z. 3, neerslag 30% en zon 55%
Zondag min. temp 15, max. 23, wind zzw. 4, neerslag 70% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto