Het missen van kansen is het probleem van Almere City. (Foto: Ron Baltus)
Het missen van kansen is het probleem van Almere City. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City voorlaatste na nederlaag in Venlo

SPORTPARK FBK - Almere City FC heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen VVV Venlo niet weten te winnen. Ondanks een vroege voorspong wisten de Limburgers toch de zege binnen te halen en staat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek na drie wedstrijden voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City begon ijzersterk met een snelle openingstreffer van Lance Duijvestijn. Diezelfde Duijvestijn kon de voorsprong na een kwartier zelfs nog verdubbelen, maar doelman Zima van de Limburgers stond op de goede plek, net zoals hij met een fraaie redding ook Oussama Bouyaghlafen van scoren afhield. Een daaropvolgend schot van Alhaft ging maar net naast.
Als de Almeerders iets te verwijten valt, dan is het dat de voorsprong niet werd uitgebouwd. VVV putte daar kracht uit en zette tien minuten voor de rust aan. Ver in blessuretijd ging het dan toch mis. Een schot werd door Erik Sorga met de hak tot doelpunt gepromoveerd.

Hoge druk

Acht minuten na de theepauze nam VVV de leiding, ingeleid door hoge druk op het doel van de Almeerders. Ook na de 2-1 kregen de Almeerders echt voldoende kansen op meer. Maarten Pouwels had na een minuut al de gelijkmaker op de schoen, maar miste. Ook Lance Duijvestijn kreeg de bal niet in het net na een ware aanvalsgolf. Het niet benutten van kansen blijft in de openingsfase van deze competitie aan Almere City FC kleven.

Aanval

In de laatste fase speelde Almere City FC vol op de aanval. Daniël Breedijk gleed alsnog bijna de gelijkmaker binnen, maar ook hier ontbeerde het team enig geluk.
Vrijdag keer Almere City FC alweer in Limburg terug. Dan is Roda JC de tegenstander.