Het AZC (Foto: google earth)
Het AZC (Foto: google earth)

Fracties willen vluchtelingen Afghanistan opvangen in Almere

Politiek

ALMERE - Een aantal fracties in de gemeenteraad wil dat er in Almere extra opvangplaatsen worden gecreëerd voor vluchtelingen uit Afghanistan. Veel mensen uit dat land zijn op de vlucht geslagen na de machtsovername door de Taliban.

De PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren willen het college verzoeken die extra plaatsen creëren. Ze doen dat vanavond in het actualiteitenhalfuurtje tijdens de Politieke Markt.
De partijen noemen de situatie in Afghanistan ‘zeer schrijnend’ en zijn van mening dat Almere de morele en humanitaire plicht heeft om de mensen die uit deze situatie vluchten op te vangen. ‘Is het college bereid om pro actief en met een positieve grondhouding gehoor te geven aan de oproep van de staatsecretaris (eerder vandaag, red.) om ruimte te creëren voor additionele locaties ten behoeve van opvang van asielzoekers dan wel huisvesting van vergunninghouders?’, vragen de partijen zich af.

AZC

De partijen vragen of het mogelijk is om de uitbreidingsplannen voor het AZC (asielzoekerscentrum) op het sportpark Fanny Blankers-Koen te vervroegen en/ofweer noodopvang te realiseren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto