De spuitbussen zijn gevonden. (Foto: Fred Rotgans)
De spuitbussen zijn gevonden. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Bewoner vindt spuitbussen, politie komt niet kijken

Algemeen

MEENTEN – Een bewoner uit de Meenten heeft in zijn schuur de twee spuitbussen staan waarmee vandalen hoogstwaarschijnlijk graffiti hebben gespoten op gebouwen en auto’s in de wijk. De politie wil echter niet naar sporen komen zoeken.

Door Marcel Beijer

Basisschool de Klaverweide, geparkeerde auto’s en woningen aan de Schapenmeent en Rietmeent werden vorige week besmeurd met graffiti. De gedupeerden zijn boos. Dat geldt ook voor de de bewoner van de Schapenmeent die de omgeving afzocht naar sporen. “In de bosjes naast mijn auto vond ik een rode en een zwarte verfspuitbus. Dat zijn precies de kleuren die ook op de auto’s gebruikt zijn.”

Niet controleren

De wakkere bewoner belde direct naar de politie, maar die wil de spuitbussen niet controleren op vingerafdrukken. Tot verbazing van de bewoner. “De politie zei dat ze op zoek waren naar tips. Nou, dat zijn die spuitbussen toch? Ik heb ze met plastic handschoenen heel voorzichtig opgepakt en in mijn schuur gezet. Maar ze willen niet komen kijken omdat ze denken dat de regen de sporen heeft uitgewist. Maar de bussen zijn kurkdroog. Je kan toch minstens even checken op vingerafdrukken? Misschien levert het een link op.”

Geen onwil

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de Forensische Opsporingsdienst inderdaad de afweging heeft gemaakt om de spuitbussen niet te controleren op vingerafdrukken. “Dat is geen onwil, maar een gevolg van de enorme druk op deze dienst. We moeten de schaarste bij de politie verdelen en de prioriteit gaat dan uit naar zaken die een nog grotere impact hebben op slachtoffers: inbraak, geweld, moord. In dit geval is de inschatting gemaakt dat die bussen een nacht lang in de regen onder de struiken hebben gelegen. Dan is de kans op vingerafdrukken heel erg klein.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto