Jayden wil ooit in de MLB spelen (Foto: Line Drive Captures)
Jayden wil ooit in de MLB spelen (Foto: Line Drive Captures) © Line Drive Captures

Toppers van de toekomst - Jayden van Atten (honkbal)

Sport

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’  Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: honkbaltalent Jayden van Atten 

ALMERE - Jayden speelt al zo’n 10 jaar honkbal. Het is allemaal begonnen met een honkbalclinic van zijn broer tijdens de gymles op school, waardoor zijn broer op honkbal ging. De toen vijfarige Jayden moest mee naar de trainingen en wilde ook graag meedoen. 

Het honkbaltalent traint bijna het hele jaar door vier keer in de week bij RTC Baseball Academy Scimitars in Bussum. In de weekenden spelen ze wedstrijden. Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober en is nu dus bijna afgelopen. Komend seizoen speelt hij nog bij de junioren van Scimitars in de Instructional League. “Hopelijk kan de competitie gewoon doorgaan en mogen we in de winter in de zaal trainen”, aldus Jayden. Zijn sport combineren met school gaat gemakkelijk. Jayden zit op het Lucent college in Hilversum. Dit is een LOOT-school. Hij krijgt daar extra begeleiding en meer tijd om te trainen. 

Nederlands team

De combinatie sport en vrienden is minder makkelijk. Met vrienden afspreken is soms wat lastiger omdat hij dan moet trainen of de volgende dag een wedstrijd heeft, maar met wat aanpassingen lukt nog best veel. Dit voorjaar is Jayden geselecteerd voor het Nederlands Team voor spelers van 15 jaar en jonger, dat deze zomer meedeed aan het EK honkbal in Slowakije en Tsjechië. Ze hebben de bronzen medaille gewonnen. Zijn grootste droom/doel is om in de MLB te spelen in Amerika. “Dit is de sterkste competitie in het honkbal. Door hard te trainen en veel te leren probeer ik dat doel te halen”. Mocht hij zijn doel niet halen dan wil Jayden graag sportfysiotherapeut worden. Naast honkbal vindt Jayden basketballen en gamen ook leuk om te doen. “Waar je me ’s nachts voor wakker mag maken? Voor een honkbalwedstrijd natuurlijk!”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto