Ilias Alhaft viert de 2-0 tegen TOP Oss. (Foto: Ron Baltus)
Ilias Alhaft viert de 2-0 tegen TOP Oss. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Tweede zege op rij brengt Almere City in subtop

FBK SPORTPARK - Met de tweede zege op rij is Almere City FC opgeklommen naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Gertjan Verbeek staat door een 3-0 overwinning op TOP Oss nu op plek 7. Met twee doelpunten was Ilias Alhaft de Man of the Match.

Almere City kreeg in de eerste helft een vijftal grote kansen, maar ging met de brilstand de kleedkamers in. Spits Maarten Pouwels kreeg van dichtbij een levensgrote kans om de voorsprong binnen te koppen, maar mikte te hoog. Enkele minuten later kreeg Lance Duijvestijn de bal toegespeeld en uit de draai dwong hij keeper Norbert Alblas tot een snoekduik.

Ook later in de helft waren de kansen niet besteed aan de aanvallers van Almere City FC. Lance Duijvestijn schoot de rebound van een vrije trap, via het been van een Ossenaar, ampel naast. Bij de daaropvolgende corner torende Pouwels boven de Brabantse keeper uit, maar vergat hierbij het hoofd naar beneden te knikken.
Almere City kreeg in de eerste helft een vijftal grote kansen, maar gaat met de brilstand de kleedkamers in. Spits Maarten Pouwels krijgt van dichtbij een levensgrote kans om de voorsprong binnen te koppen, maar mikt te hoog. Enkele minuten later krijgt Lance Duijvestijn de bal toegespeeld en uit de draai dwingt hij keeper Norbert Alblas tot een snoekduik. Beide voorzetten? Die komen van links, van het been van Bradly van Hoeven.

Tweede helft

In de tweede helft scoorde Ilias Alhaft twee keer in acht minuten. Na de 2-0 zakte Almere City FC terug en moest het hoeden voor de aansluitingstreffer. Keeper Michael Woud hield zijn team op de been. Verbeek bracht ondertussen een batterij aan nieuwe spelers in: Jonas Arweiler, Marcelencio Esajas, Thijs van Leeuwen, Jeffry Puriel en Anass Ahannach maakten hun opwachting. In extremis is het Ahannach die met een fraaie bal een eindstand op het scorebord tovert, die iedereen in Almere herkende. Het is voor de vierde keer op rij dat de Almeerders thuis met 3-0 winnen van TOP Oss.

Volgende wedstrijden

De volgende twee thuiswedstrijden speelt Almere City FC tegen Jong Ajax en FC Dordrecht. Supporters die zaterdag bij de wedstrijd aanwezig waren, krijgen dinsdag mail hoe zij voor een laag tarief de volgende wedstrijden kunnen bezoeken. Supporters die een kaartje voor Jong Ajax kopen, krijgen in de mail een kortingscode voor het duel tegen FC Dordrecht. Bestellen kan hier.
De eerstvolgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Telstar. Inmiddels hebben al 70 supporters een kaart voor deze wedstrijd gekocht. Er zijn nog een paar autoplekken beschikbaar, de rest is aangewezen op de bus. Bestel hier een kaart.