Afbeelding

Overkapping busstation ‘t Oor wordt uitgesteld

Algemeen

ALMERE - De overkapping van busstation ‘t Oor wordt uitgesteld, evenals een aantal andere geplande projecten. 

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de overkapping van busstation ’t Oor, de fietsbrug over de Olstgracht en de fietsbrug over de Koppeldreef niet in 2021 of 2022 te realiseren. Ook worden projecten uit het werkplan Mobiliteits- en Infrastructuurprogramma Almere (MIPA) op enkele punten versoberd. Door gestegen kosten van Almeerse mobiliteitsprojecten is er een probleem in de plannen voor 2021 en 2022. Dit is het gevolg van hogere prijzen van bouwmaterialen, schaarste op de arbeidsmarkt en (technische) tegenvallers. De gemeente zal de plannen dus moeten aanpassen. 

Voor het werkplan wordt een aanvullend krediet van 75.000 euro beschikbaar gesteld. Later in 2021 doet het college de raad een voorstel voor of en wanneer de genoemde drie onderdelen van projecten wel gerealiseerd kunnen worden. 

Extra onderzoek

Het college realiseert zich dat het erg jammer zou zijn als de overkapping van ‘t Oor niet klaar is tijdens de Floriade in 2022. Daarom laat het college momenteel nog een extra onderzoek doen naar mogelijkheden om de totale realisatie hiervan voor april 2022 gereed te hebben.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto