Conforte ensemble. (Foto: aangeleverd)
Conforte ensemble. (Foto: aangeleverd) Ben van der Goes

Goede Rede Concerten combineert muziek en poëzie

Uit

HAVEN - Goede Rede Concerten brengt woensdagavond 15 september aanstaande een prachtige combinatie van muziek en poëzie rond het thema ‘Troost’. 

Conforto neemt met acht professionele musici het muzikale gedeelte voor haar rekening. Zij spelen bekende en minder bekende klassieke werken. Deze worden afgewisseld met gedichten uit eigen werk, voorgedragen door dichteres Hanneke van Eijken.

Conforto is een nieuw initiatief van acht professionele musici die hun sporen hebben verdiend in symfonieorkesten en klassieke ensembles. Ze spelen ‘grootse’ symfonische muziek in kleine bezetting. Het ensemble bestaat uit een strijkkwartet, blazers en sopraan. 

Hanneke van Eijken (1981) stond op menig literair podium en droeg haar gedichten voor in het Concertgebouw, op de Nacht van de Poëzie en op festivals als Lowlands en De Parade.TroostHet ensemble brengt deze avond het programma ‘Troost’, een combinatie van muziek en poëzie. 

‘Troost’ gaat over emoties als verlies, zorg, hoop op betere tijden. En vrolijkheid om door te kunnen gaan. Bekende en minder bekende klassieke werken zijn speciaal voor dit ensemble bewerkt door Gerhart Drijvers zodat ze kunnen worden uitgevoerd in een kleine bezetting. 

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl, of bel 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto