Raymond van Ewijk heeft 50 km gelopen om geld op te halen voor onderzoek naar Post Covid Klachten van het Erasmus MC.
Raymond van Ewijk heeft 50 km gelopen om geld op te halen voor onderzoek naar Post Covid Klachten van het Erasmus MC.

Tour d’Almere levert ruim 1100 euro op voor onderzoek naar Post-Covid klachten

Algemeen

ALMERE - Raymond van Ewijk, in de  Almeerse voetbalwereld bekend als commercieel manager bij ASC Waterwijk, heeft zondag zijn eigen Tour d’Almere gelopen voor het goede doel. Met een sponsorloop van 50 kilometer rondom Almere heeft hij ruim 1100 euro opgehaald voor het onderzoek van de Erasmus MC Thorax Foundation naar Post-Covid klachten.

“Het was stralend weer en het waren 50 mooie kilometers”, vertelt Van Ewijk, die er in totaal 12 uur en 15 minuten over gedaan heeft. Hij heeft 1125 euro aan donaties opgehaald en het bedrag loopt nog steeds op. 

Van Ewijk werd dit jaar zelf getroffen door het coronavirus. ”Al met al ben ik twee maanden uit de running geweest”, vertelt hij. De 57-jarige Almeerder ziet om zich heen dat veel mensen langdurig zijn uitgeschakeld ten gevolge van het coronavirus. “Daarnaast is er nog veel onbekend over het lange termijn effect van een coronabesmetting. Deze persoonlijke ervaringen dreven mij ertoe me in te willen zetten voor het goede doel en zo anderen te helpen.”

Wie ook een bijdrage wil doneren kan dit alsnog doen via zijn actiepagina.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto