Weer tegenslag voor Floriade. (Foto: aangeleverd)
Weer tegenslag voor Floriade. (Foto: aangeleverd)

Weer financiële tegenvallers voor Floriade

Algemeen

HORTUS – De Floriade heeft opnieuw te kampen met forse financiële tegenvallers, onder meer veroorzaakt door een ongeschikte wegconstructie. De schadepost loopt op tot meer dan 1 miljoen euro.

Dat blijkt uit een brief die het college naar de gemeenteraadsleden heeft gestuurd.  ‘Uit testen en een second opinion is gebleken dat de aangelegde wegconstructie geschikt is voor de beoogde (autoluwe) wijk Hortus, maar ongeschikt voor het intensieve gebruik tijdens de op- en afbouw van de expo.’, schrijft het college. Om schade te voorkomen worden rijplaten neergelegd. De totale schadepost wordt begroot op 455.000 euro. Een andere financiële tegenvaller wordt veroorzaakt door de provincie. Vanuit Lelystad krijgt de Floriade 600.000 euro minder overgemaakt. 

Risicoreserve

Het college wil deze tegenvallers bekostigen door een beroep te doen op de risicoreserves. Dit is een spaarpotje om tegenvallers op te kunnen vangen. Daarmee is de koek echter nog niet op. Zo vallen de sponsorinkomsten tegen (‘er zijn nog geen klinkende namen verbonden’) en moet nog 2,5 miljoen euro aan subsidies worden binnengeharkt voor het kunst- en cultuurprogramma. Met nog zeven maanden te gaan tot het evenement begint, is het maar de vraag of dat bedrag kan worden binnengehaald. Lukt dat niet, dan zal opnieuw de risicoreserve moeten worden gebuikt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto