De initiatiefnemers gebruikten de cheque van de Floriade Parade om het wensbankje te financieren. (Foto: aangeleverd)
De initiatiefnemers gebruikten de cheque van de Floriade Parade om het wensbankje te financieren. (Foto: aangeleverd) JAN DEKKER

Feestelijke onthulling van Wensbankje in Lumièrepark

Algemeen

FILMWIJK - In het Lumièrepark wordt zaterdag 18 september vanaf 15.00 uur een Wensbankje onthuld door de initiatiefnemers van de Cirkel van Licht.

Na de bomaanslag in Nieuw Zeeland en kort daarna die in Utrecht heeft een groep Almeerders op 28 maart 2019 spontaan een Cirkel van Licht georganiseerd op het Stadhuisplein. “Er werden mooie woorden gesprokenen liederen gezongen, maar we wilden er ook een gevolg aan geven”, vertelt Pauli Langbein namens de initiatiefnemers. “De wens was om een vaste plek te hebben, waar mensen samen kunnen komen als ze getroost willen worden of troost willen geven. Of om gewoon even te zitten, te praten of te denken. Een plek voor iedereen.”

Wensboom van Licht

Zo ontstond het project De Wensboom van Licht. “We hebben van de gemeente een plek gekregen in het Lumièrepark, tussen drie prachtige Lindebomen in. Daar komt een Wensbankje, gefinancierd met de cheque van de Floriade Parade.” 

Op 18 september, in de week van de Vrede, worden de plek en het bankje feestelijk geopend tussen 15.00 en 16.30 uur. Er wordt gesproken, gezongen en er worden wensen in de boom gehangen. Verder is er gezelligheid met dans, hapjes en (non alcohol) drankjes. “De daadwerkelijke realisatie en officiële onthulling hebben heel lang op zich laten wachten vanwege corona. We hebben dit jaar besloten dat het gewoon moet gebeuren omdat we toch nooit zullen weten wanneer alles weer ’normaal’ is”, aldus Langbein.
Belangstellenden zijn van harte welkom, met inachtneming van de coronaregels. Locatie: bij de kruising van het Fongerspad en Tuschinksypad, net over de Fongerbrug achter het Flevoziekenhuis. Meer informatie: https://www.facebook.com/Wensboom-van-Licht-436613800402905

Programma:

14.50 uur inloop
15.00 zang en muziek o.a. djembe (met Heleen van der Heul)
15.15 openingswoord Odette Pieterse (Gemeente Almere) en onthulling bank
15.25 zang
15.35 linten schrijven en in boom hangen op materiaal dat is gemaakt van waterplanten
16.00 Dabke dansen (met Hanan en Omran)
16.15 Hakim vertelt
16.30 afsluiting

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto