VLNR: Kimberley Valentien, Maaike Veeningen en Hans Bakker. (Foto: Fred Rotgans)
VLNR: Kimberley Valentien, Maaike Veeningen en Hans Bakker. (Foto: Fred Rotgans)

Almere meest MKB vriendelijke gemeente Flevoland

Algemeen

CENTRUM- Almere is als winnaar uit de bus gekomen als meest MKB vriendelijke stad van Flevoland. Landelijk gezien staat Almere op de derde plek in de top MKB-vriendelijkste steden van Nederland. Om dit heugelijke feit te vieren, ontving wethouder van economische zaken Maaike Veeningen, een bord en een oorkonde van Hans Bakker (MKB Nederland) en Kimberley Valentien (Vereniging Bedrijfskring Almere). 

Tweejaarlijks doet MKB-Nederland onderzoek naar wat ondernemers van midden- en kleinbedrijven uit heel Nederland ervaren bij de dienstverlening van hun lokale overheid. Almere scoorde hierbij een 7,7 en behaalt hiermee een top-3 positie van alle steden in Nederland. 

Ondernemersklimaat 

De MKB-vriendelijkste gemeente is het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. De verkiezing heeft als doel om gemeenten een prikkel geven om actief aan de slag te gaan met het MKB-beleid. 

Het is de tweede keer dat Almere in de prijzen valt, twee jaar geleden kwam Almere als landelijke winnaar uit de bus bij dezelfde verkiezing. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto