(Foto: Carmen Hogg en Ifeatu Ezeokafor)
(Foto: Carmen Hogg en Ifeatu Ezeokafor)

Bijzondere mode-items in ‘De walk-in-closet van Almere’

Uit

STAD CENTRUM - Expositieruimte Kunst is Leuk aan de Schutterstraat is omgetoverd tot een fictieve inloopkast. Tot en met 31 oktober is een tentoonstelling te zien met designs van Almeerse modetalenten, bijzondere kledingverzamelingen én iconische stijlitems van bekende rappers uit onze stad. Donderdag was de feestelijke opening van ‘De Walk-in-closet van Almere’. 

In samenwerking met Kunst is Leuk en MC-er 4Shobangers heeft curator Roberto Luis Martins een mode-expositie samengesteld die bezoekers laat kennismaken met de huidige Almeerse mode-scene. “Almere staat bekend om zijn architectuur en groene karakter, maar het zijn de mensen die er wonen die kleur geven aan onze stad”, stelt hij. “De kleding die zij dragen is een uiting van wie zij zijn. Wat vertellen hun stijlen over de Almeerse identiteit? En is er eigenlijk al een Almeerse stijl? “

Almeerse identiteit

Er zijn bijzondere ontwerpen te zien van Almeerse makers als Knitwear Lab, Based Universe, Unravelau en Kasper Jongejan. Daarnaast is er aandacht voor dragers uit de stad, van influencers en skaters, tot punkers en afrofuturisten. 

Ally’s Hiphop

Naast makers, dragers en verzamelaars, toont de expositie ook de iconische stijlitems van bekende Almeerse hiphop-artiesten. Van de exclusieve New Era-pet van Ali B en de skibril van Leafs, tot aan Dopebwoy’s welbekende bril van Cartier.

Mode als rode draad

Curator Roberto Luis Martins uit Almere heeft een bijzondere belangstelling voor thema’s als identiteit en gaat met zijn tentoonstellingen op zoek naar verhalen waarin mode en verbinding de rode draad zijn. MC 4SHOBANGERS is een bekend gezicht in de muziekwereld. Deze Almeerse creatieveling is ook bekend van zijn succesvolle podcast ‘We in here’. 

Kunst is Leuk

‘Kunst is Leuk’ is een initiatief van de Almeerse kunstenaars Anke Portier en Foktje Verhoef. Zij hebben een leegstaand winkelpand aan de Schutterstraat 17 ingericht als een laagdrempelige expositieruimte.

‘De walk-in-closet van Almere’ is gratis te bezoeken tot en met 31 oktober. Er is ook een mini-expo bij bibliotheek Stad waarin de dragers uit de expositie centraal staan.

Afbeelding
Bijzondere ontwerpen van Almeerse makers. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto