Bo Kramer werd donderdag gehuldigd op het stadhuis. (Foto: Fred Rotgans)
Bo Kramer werd donderdag gehuldigd op het stadhuis. (Foto: Fred Rotgans)

Paralympische kampioene Bo Kramer gehuldigd op stadhuis

Sport

ALMERE - Paralympisch kampioene Bo Kramer is donderdag gehuldigd op het stadhuis. De Almeerse won goud met het Nederlands rolstoelbasketbalteam op de paralympische spelen in Tokio. Na de huldiging op het stadhuis bracht zij ook nog een bezoek aan haar oude basisschool ‘t Zonnewiel, waar de kinderen haar het hemd van het lijf mochten vragen. 

“Ik heb echt intens genoten van elke seconde dat ik daar geweest ben. Het was echt onwijs gaaf”, blikt Bo Kramer terug op de Spelen. “De Japanse vrijwilligers hebben er echt voor gezorgd dat dit onvergetelijke Spelen zijn geweest.”

Spannend

De wedstrijden op weg naar de finale waren best spannend. Bo: “Het niveau was hoog en vanwege het bewogen jaar -in verband met corona- waren veel landen onvoorspelbaar. Dit heeft gezorgd voor een hoop close games. Je traint dag in dag uit om deze wedstrijden te spelen, dus ik heb er echt enorm van genoten.”

Teamsfeer

Na een aantal winners en één wedstrijd verloren stonden de dames toch echt in de finale. “Ik begon heel zenuwachtig en dus ook niet zo sterk, echter na een paar minuten ging de knop om en heb ik goed gespeeld. De dingen gedaan die ik moest doen. Het was niet mijn beste wedstrijd, maar zeker ook niet de slechtste.”

Dat de sfeer in het team op en top is, onderschrijft de Almeerse zeker. “De teamsfeer en het vertrouwen in elkaar heeft er echt voor gezorgd dat wij uiteindelijk een gouden medaille om mochten hangen.”

Bloemen en taart

Donderdag was Bo uitgenodigd op het stadhuis van Almere, waar zij in het zonnetje werd gezet door wethouders Julius Lindenbergh en Hilde van Garderen. “Ze kreeg al de Almeerse sportpenning in 2018 vanwege de bronzen medaille in Rio in 2018. Ook is zij onlangs koninklijk onderscheiden. Zij is een inspiratiebron voor velen”, aldus Van Garderen. De gouden medaillewinnares werd getrakteerd op een mooie bos bloemen en een feestelijke taart met haar eigen afbeelding erop.

Cheyenne Bouthoorn

Naast Bo Kramer vlamde de Almeerse Cheyenne Bouthoorn ook tijdens de Paralympische Spelen. Zij is 5e geworden op zowel de 100 als 200 sprint. 

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto