Afbeelding

Almeerse stripmaker signeert debuut bij Het Beeldverhaal

Algemeen

Almeerse stripmaker signeert bij Beeldverhaal

STAD CENTRUM - De Almeerse stripmaker Josh Bone signeert zaterdag 16 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur zijn album ‘Krank, Jordanees in space’ bij stripwinkel Het Beeldverhaal aan de Schutterstraat in Almere Centrum.

Het 64 pagina's tellende album is zijn debuut. "Het is qua genre niet echt in één hokje te stoppen, maar je kunt het omschrijven als sciencefiction-komedie", vertelt Josh. Hij heeft zich laten inspireren door zijn eigen jeugd en door populaire Nederlandse strips uit de jaren '80. "Zoals Sjef van Oekel, Joop Klepzeiker en Familie Doorzon, die ik als klein jongetje zelf graag las.” 

Buitenaardse getto's

De Almeerder groeide op in echte volksbuurten in Tiel en Amsterdam en deze hebben duidelijk hun stempel gedrukt op het verhaal. “Ik begon te fantaseren hoe het zou zijn als je een soort Star Trek-achtig verhaal zou maken met types die je in dit soort volksbuurten tegenkomt. Zo ontstond een verhaal in mijn hoofd over een Jordanees die op een andere planeet belandt. Deze plek blijkt niet veel beter te zijn dan zijn Amsterdamse Jordaan. Het is een wereld vol vervuilende dieselmotoren, overvolle buitenaardse getto’s en asociale Tokkie-aliens. Jordanees Henk heeft in zijn leven nog weinig klaargespeeld, maar heeft nu voor het eerst een heuse missie: naar huis zien te komen.” 

Josh is in het dagelijkse leven designer en illustrator. “Ik teken al sinds ik een kleine jongen was", vertelt hij. "Daarnaast ontwikkel ik in mijn vrije tijd ook scripts voor tv en films. Als deze dingen kwamen samen in het maken van dit stripalbum." Zijn debuut smaakt dan ook naar meer. "Ik ben zeker van plan om in de toekomst meer strips te maken. Ik heb in elk geval ideeën genoeg!”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto