De eerste mensen lopen over de Weerwaterbrug. Op de achtergrond het Floriadeterrein. (Foto: Fred Rotgans)
De eerste mensen lopen over de Weerwaterbrug. Op de achtergrond het Floriadeterrein. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Afgesloten Weerwaterbrug geopend

Wonen

FILMWIJK - De Weerwaterbrug die de Filmwijk verbindt met het Floriadeterrein (de toekomstige wijk Hortus) is donderdag officieel geopend, terwijl hij toch afgesloten blijft.

Door Marcel Beijer

Bouwer Strukton heeft de 240 meter lange brug opgeleverd. Almeerders kunnen de oversteek echter nog niet maken. Dat kan pas over een jaar, als de Floriade is afgelopen. Het is vanaf nu wel mogelijk om de brug, die destijds geïntroduceerd werd als ‘iconisch’, ongeveer driekwart op te lopen. Maar doorlopen kan dus niet, er kan uitsluitend rechtsomkeert worden gemaakt. Dat is overigens geen straf: het uitzicht over het Weerwater en de skyline van het centrum is best spectaculair. 

Dat was ook de mening van gedeputeerde Jan de Reus en wethouder Maaike Veeningen, die als eersten over de brug liepen. Veeningen zei niet alleen onder de indruk te zijn van het uitzicht, maar ook over het ontwerp (door Almeerders gekozen), de uitvoering en het feit dat bouwer Strukton de brug duurzaam heeft gebouwd: het beton is voor een groot deel gerecycled en de materiaalkeuze zorgt ervoor dat weinig onderhoud nodig zal zijn. De verlichting van de brug gaat via zonpanelen.

Rondje Weerwater

De Weerwaterbrug gaat, eenmaal volledig geopend, onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater: de loop- en fietsroute rond de Almeerse waterplas, dat een sleutelproject is van het programma Almere 2.0 waarin het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere samenwerken aan een gezonde groei van de stad.

Wethouder Veeningen kreeg uit handen van Oscar Koster, algemeen directeur van Strukton Civiel, een informatiebordje overhandigd met een QR-code. Wie de code scant ziet het laatste filmpje dat is gemaakt over de bouw van de brug: Oplevering Weerwaterbrug Almere door Strukton Civiel - YouTube


Wethouder Maaike Veeningen liep als eerste over de brug, met het QR-bordje. (Foto: Fred Rotgans) 

Wethouder Maaike Veeningen liep als eerste over de brug, met het QR-bordje. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto