Deze strip geeft een indruk van het werk dat de vrijwilligers van de Wetswinkel doen. (Beeld: aangeleverd)
Deze strip geeft een indruk van het werk dat de vrijwilligers van de Wetswinkel doen. (Beeld: aangeleverd)

Wetswinkel viert 40-jarig bestaan met naspelen van rechtszaken in raadszaal

Algemeen

ALMERE - De Stichting Wetswinkel Almere viert op 9 november haar 40-jarig bestaan. Dat doet zij met een opmerkelijk programma in de raadszaal van het stadhuis. Almeerders kunnen aanwezig zijn bij een nagespeelde rechtszaak. 

Om 15.00 uur staan nagespeelde rechtszaken met een lekenjury en een rechter (mr. Jan Peter Boersma) op het programma. Er worden twee voorbeelden uit de praktijk van de Wetswinkel nagespeeld door acteurs. De lekenjury mag vragen stellen en een eigen oordeel vellen en de rechter adviseren. De rechter denkt na over het advies van de lekenjury en geeft zijn uiteindelijke oordeel. Wie het leuk vindt om deel uit te maken van de lekenjury en denkt de rechter goed advies te kunnen geven, kan zich opgeven via https://www.wetswinkelalmere.nl/nagespeelde-rechtszaak-burger/. Mensen die graag als toeschouwer willen zien hoe het er aan toe gaat kunnen zich ook aanmelden. 

Discussie over gefinancierde rechtshulp

Met de toekomstvisie van minister Sander Dekker in de hand discussieert een panel onder leiding van discussieleider Pascal Fredrik over een aantal stellingen. Het forum bestaat uit wethouder Froukje de Jonge, familierecht advocaat Ingrid Maste, Peter Hoitinga van Brand, Mr, Michiel Vermeulen van het Juridisch Loket en Fieke van Heeks, advocaat en vrijwilliger bij de Wetswinkel Almere. Dit programma start om 16.30 uur en duurt een uur. Wie hier bij aanwezig wil zijn, kan mailen naar info@wetswinkelalmere.nl. Publiek en deelnemers ontvangen na afloop van dit programma een speciaal jubileumboek van De Rechter.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto