De tunnel in aanbouw. (Foto: Fred Rotgans)
De tunnel in aanbouw. (Foto: Fred Rotgans)

Tunnel Hogering is nog zwembad

Algemeen

ALMERE - De werkzaamheden aan de Hogering zijn al enige tijd aan de gang. Ter hoogte van de Herman Gorterweg in Literatuurwijk wordt momenteel gewerkt aan de tunnel die straks onder de afslag door gaat. Momenteel ziet dat eruit als een zwembad.

Het Rijk, de provincie Flevoland en gemeente Almere investeren samen in de verbreding van de Hogering. Vanaf de A6 tot de Contrabasweg kunnen automobilisten vanaf 2023 zonder stoplichten doorrijden over de Almeerse ringweg. Dat moet de doorstroming ten goede komen. In beide richtingen komt er een rijstrook bij en bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder deze kruisingen door. Wie de situatie vanaf een hoger standpunt bekijkt ziet de tunnel ontstaan, al lijkt die momenteel meer op een zwembad. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig door kan rijden.

Links op de foto is de afslag naar de Herman Gorterweg te zien, op de achtergrond het Bastion Hotel. Een samenvatting van de werkzaamheden is op deze pagina te vinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto