V.l.n.r René Dekker, Johan de Leeuw, Ton Theunis en Gregor Stam. (Foto: Almere DEZE WEEK)
V.l.n.r René Dekker, Johan de Leeuw, Ton Theunis en Gregor Stam. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Stemmenkanonnen Ton Theunis en Gregor Stam naar AP/OPA

Algemeen

Stemmenkanonnen Ton Theunis en Gregor Stam naar AP/OPA

Door Robert Mienstra

ALMERE – De lokale politieke partij AP/OPA heeft twee stemmenkanonnen aan zich verbonden: Ton Theunis en Gregor Stam. Theunis is bekend als creatief ontwikkelaar en schrijver. Hij heeft gewerkt bij de Almere Jungle en is vooral bekend van Witchworld. Gregor Stam kennen de Almeerders als triatleet en als voorvechter van het buitenzwembad.

Fractievoorzitter Johan de Leeuw van AP/OPA verwacht veel van zijn nieuwe leden. “Het zijn mensen die bekend zijn in de stad, maar het gaat er vooral om dat ze veel voor onze samenleving in de stad betekenen. Dat past perfect bij AP/OPA dat een lokale partij is. Wij komen op voor de Almeerse inwoners.”

Ton Theunis

Ton Theunis is al een tijdje bezig om zich te oriënteren in de Almeerse Politiek. “Ik heb mijn licht opgestoken bij meerdere partijen omdat ik politiek actief wilde worden. AP/OPA past het best bij me.” Theunis wil dat de politiek zich veel meer focust op de Almeerders zelf en niet op allerlei grote projecten. “Ik stoor me aan het megalomane denken in Almere. We moeten terug naar onze roots en geen geld meer uitgeven aan uiterlijk vertoon. We moeten oprecht zorgen voor onze ruim 200.000 inwoners. En dat kan bij een lokale partij als AP/OPA het beste.”


Theunis wil zich verder inzetten voor de jeugd van Almere. “Daar zit zoveel talent, creativiteit en potentie. Die moeten we ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld onzin dat er Amsterdamse studenten in Almere komen wonen. Zorg eerst voor je eigen Almeerse studenten.”

Gregor Stam

Ook Gregor Stam maakt zich sterk voor de jeugd. Hij maakt zich zorgen om de kwetsbare jongeren in de stad. Met name het openluchtzwembad heeft hij met een initiatief op de kaart gezet. “Het klopt dat Leefbaar Almere het zwembad in het coalitieakkoord heeft gezet. Maar uiteindelijk werd ik door die partij echt geschoffeerd. In de politiek werd er niet meer naar mijn ideeën geluisterd. AP/OPA geeft mij juist wel dat podium. Als we met meerdere zetels in de raad komen in maart 2022 dan ga ik daar zeker een vuist maken voor de goede ontwikkeling van het zwembad.”

Johan de Leeuw geeft aan dat hij zeker doorgaat als fractievoorzitter van AP/OPA na de verkiezingen. “Zo lang het met mijn gezondheid goed gaat, zal ik mij blijven inzetten voor de Almeerders.”
De Leeuw bezet op dit moment de enige zetel voor AP/OPA in de raad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto