Kunstambassadeur Muriël van der Wal bij de olifanten. (Archieffoto: aangeleverd)
Kunstambassadeur Muriël van der Wal bij de olifanten. (Archieffoto: aangeleverd)

Dwangneurose: Arjen Lubach zwaait naar Almeerse olifanten

Uit

ALMERE – Tv-presentator Arjen Lubach zwaait onderweg van zijn huis in het Friese Oudehorne naar de tv-studio in Amsterdam altijd naar de olifanten langs de A6 bij Almere. “Dat is een dwangneurose.” 

Hij zegt dat in het programma Sterren op het doek en De Mediacourant maakt daar melding van. Lubach zegt altijd even te moeten zwaaien naar het kunstwerk van Tom Claasen, in de hoek van de snelwegen A6 en A27. “Ik heb altijd als ik op de A6 rij van Friesland naar Amsterdam en dan langs die olifanten bij Almere rij – het zijn er 5 – dat ik naar die olifanten moet zwaaien, omdat ik anders een ongeluk krijg”, zegt hij in de Mediacourant. “Volledig irrationeel, maar toch doe ik het. Ik zwaai altijd naar die olifanten, ja. Misschien vallen er nu allemaal kwartjes bij automobilisten die een of andere gek naar olifanten heeft zien zwaaien. Dat was ik.“

Kunstambassadeur

Almeerse Muriël van der Wal is kunstambassadeur voor het kunstwerk. Ook zij was onder de indruk van de dieren toen ze ermee op de foto mocht. “Dat betekent dat ik ze mag aaien. En de Olifanten zijn vanwege de aaibaarheid, duidelijke vorm en landmark bij uitstek geschikt om als Almeers symbool te boek te staan. Hoe geweldig zou het zijn wanneer Almere Buiten de olifant als symbool zou omarmen. Amsterdam het amsterdammertje, Weesp de weespermop en wij de olifant.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto