Afbeelding

Rond het weekend regen

Algemeen

ALMERE - Tot het weekend blijft het nog alleszins redelijk tot goed weer in Almere en omgeving. Met een stroming die steeds zuidelijker wordt, kan zeer milde lucht uit Frankrijk aankomen. 

Door Marc Putto

Met de nodige zonnige perioden erbij kan het op donderdag en vrijdag zo’n 17 tot 18 graden zijn in Zuidwest-Flevoland. Een matige zuider erbij is zelfs nog prima om te gaan zeilen. Na een frisse vrijdagnacht neemt de bewolking toe en later komt er ook regen aan. Met wat geluk begint de regen te vallen in de nacht naar zaterdag. Deze weekendregen luidt een beslist wisselvallige periode in die mogelijk kan gaan duren tot rond 5 november. De temperaturen komen overdag ook geleidelijk lager uit conform de kalenderklimatologie.

Prima oktoberweer

Het prima oktoberweer de komende dagen wordt in stand gehouden door een solide hogedrukgebied boven Oost-Europa. Lagedrukgebieden richting Engeland kunnen verder opkoersen wanneer de invloed van dat hoog wat taant tegen het weekend. En we weten dat lage druk uiteindelijk altijd wint in de Benelux. Wellicht dat het pas tegen 10 november bestendiger wordt in onze omgeving? Meer hoge druk, meer zon en langduriger droog. De maand oktober zal ongeveer een halve graad boven normaal eindigen qua temperatuur.

Vermoedelijk zullen de eerste tien dagen van november geen thermische uitspattingen laten zien naar boven, noch naar beneden. Vanaf de tiende lijkt de optie tot kouder weer groter. Echte transportkoude uit Scandinavië zal er niet komen zoals begin november 1980, maar een pittige nachtvorst wordt zeer wel mogelijk. De plastic autoruitenkrabber dus maar eens opzoeken binnenkort.

Woensdag min. 9, max. 15, wind zw. 4, neerslag 5% en zon 60%

Donderdag min. 9, max. 16, wind z. 4, neerslag 5% en zon 60%

Vrijdag min. 6, max. 17, wind , z. 4,neerslag 35% en zon 65%

Zaterdag min. 11, max. 14, wind zw. 4-5, neerslag 90% en zon 30%

Zondag min. 11, max. 16, wind zzw. 4, neerslag 80% en zon 30%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto