Boze Waterwijkers in de vergaderzaal omdat ze niet goed betrokken werden bij bouwplannen. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Boze Waterwijkers in de vergaderzaal omdat ze niet goed betrokken werden bij bouwplannen. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Raad gaat los op Burgerparticipatie

Politiek

ALMERE – De gemeenteraad gaan komende donderdag tijdens de Politieke Markt helemaal los op de nota Burgerparticipatie. Die moet glashelder gaan maken op welke manier de gemeente bewoners het beste kan betrekken bij nieuwe plannen. De laatste jaren bleek dit nogal eens mis te gaan. 

Al in 2017 begon het denken en praten over de manier waarop de gemeente haar inwoners betrekt. Voorbij kwamen moties, rapporten, evaluaties, een initiatiefvoorstel, een gesprekstafel, insprekers en een aantal brieven aan de raad. De stad heeft zich laten horen en die geluiden waren vaak kritisch. Dat geldt ook voor de raad zelf. De nieuwe nota, die het college presenteerde, is niet altijd even juichend ontvangen en heeft inmiddels al flink wat vergaderuurtjes gekost. Kennelijk is er nog ruimte voor verbetering want er zijn maar liefst vijftien (!) moties en amendementen ingediend.  De vergadering staat om 20.30 uur op de agenda. Wie het wil volgen kan dat donderdag het beste via de livestream doen.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto