Afbeelding

Het weer deze week

Weer

Eerst zachter en later de afkoeling 

ALMERE - Op middellange termijn verandert het circulatiepatroon in onze omgeving. De stroming ruimt naar noordwest en mogelijk zelfs noord na het weekend. Dit heeft gevolgen voor de temperaturen na het weekend. Die gaan omlaag zonder dat het nu direct winters wordt.

Eerst echter wordt het zachter tot het weekend. In een vrij milde zuidweststroming kan het tot 13 graden worden in Almere aan het einde van de week. Het blijft overwegend droog de komende dagen. Wel zijn er hardnekkige vochtvelden, waait het niet al te hard en is er betrekkelijk weinig zon in een soms nogal zompige atmosfeer. Met middagtemperaturen royaal boven de 10 graden in Zuidwest-Flevoland is het niet koud voor half november.

In het weekend maakt de koudere lucht boven het noorden van Europa aanstalten om uit te zakken naar onze breedtes. Dat gaat gepaard met regen (meest in de vorm van buien).Vooral na zondag draait de wind naar noordwest en wordt minder zachte lucht meegevoerd. We schakelen dan over naar een meer open weertype waarbij er ruimte voor de zon komt.

Met overdag temperaturen tussen de 5 en 9 graden en in de nachten soms minima richting het vriespunt, is het een jasje frisser zeg maar. Later in de periode is er ook kans op een winterse bui met mogelijk wat natte sneeuw. De noordelijke kou is nu al manifest boven Scandinavië en wordt gesensibiliseerd om uit te vloeien in zuidelijke richtingen binnenkort. Oost-Europa maakt kans op een eerste winterprik volgende week en ook de Benelux is nog niet helemaal kansloos wat dat betreft.

Woensdag min. 8, max. 12, wind w. 3, neerslag 35% en zon 30%
Donderdag min. 11, max. 12, wind zw. 3, neerslag 25% en zon 30%
Vrijdag min. 10, max. 13, wind w. 4, neerslag 20% en zon 35%
Zaterdag min. 9, max. 12, wind w. 3, neerslag 40% en zon 30%
Zondag min. 5, max. 10, wind nw. 4, neerslag 85% en zon 40%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto