Minder mensen ernstig ziek door vaccinatie. (Foto: Adobe Stock)
Minder mensen ernstig ziek door vaccinatie. (Foto: Adobe Stock) Mongkolchon Akesin

Zorggroep: ‘coronapatiënten verzorgingshuizen minder ziek’

Algemeen

ALMERE – Coronapatiënten in de Almeerse woonzorgcentra zijn in het algemeen na vaccinatie duidelijk minder ziek dan vorig jaar, toen er nog geen vaccinaties waren. Dat neemt niet weg dat sommige bewoners ook na vaccinatie wel heel erg ziek worden of overlijden. 

Dat zegt een woordvoerder van de Zorggroep Almere. De afgelopen maand braken besmettingen uit in woonzorgcentra De Kiekendief en De Overloop. Die piek is alweer voorbij. Momenteel is er een uitbraak bij revalidatiecentrum Flevoburen, direct achter het Flevoziekenhuis. Daar zijn momenteel acht cliënten positief getest. Zij worden separaat verzorgd. Volgens de woordvoerder krijgen de cliënten en medewerkers van Flevoburen morgen (vrijdag) een boosterprik. 

Boosterprik

“In België geven ze die boosterprik al een poosje”, aldus de woordvoerder “en daar zie je een drastische afname van het aantal coronabesmettingen en opnames in ziekenhuizen.”
Nog steeds worden ook in de Almeerse verzorgingshuizen mensen flink ziek door corona, maar volgens de woordvoerder kan in het algemeen worden gesteld dat de mensen veel minder ziek worden dan vorig jaar, toen er nog geen vaccinaties waren. “De mensen die nu ernstig ziek worden zijn voor het overgrote deel niet gevaccineerd, of hebben al onderliggend lijden. Daarnaast is de laatste vaccinatie al even geleden dus de werkzaamheid van het vaccin is wat afgenomen. We kijken daarom uit naar de boosterprik.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto