De flatbewoners ergeren zich aan de geluidsoverlast. (Foto: Fred Rotgans)
De flatbewoners ergeren zich aan de geluidsoverlast. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Bewoners ergeren zich aan vrachtverkeer Trekweg

Algemeen

Bewoners ergeren zich aan vrachtverkeer Trekweg

Door Marcel Beijer

EILANDENBUURT - Bewoners van de flats langs de Lage Vaart in de Eilandenbuurt ervaren ‘ernstige geluidsoverlast’ van de vrachtwagens die over de Trekweg, aan de overkant van de vaart, denderen. 

Volgens bewoner Wim Deen wordt met de gemeente al meerdere jaren gesproken en gemaild over de overlast van vrachtverkeer en motoren die over de smalle Trekweg rijden. “Dat heeft tot nu toe helaas niet tot een oplossing geleid”, zegt Deen die in de gele flat woont. “De gemeente zegt niets te kunnen doen.”
Een ambtenaar adviseerde de bewoners schriftelijk hun probleem politiek te maken door een petitie op te starten. Hij gaf daarbij echter tegelijk aan dat een dergelijke poging niet kansrijk was ‘aangezien ons advies hetzelfde zal blijven.’

Verbazing

De verbazing bij de bewoners was groot toen ze onlangs een brief ontvingen van een aannemingsbedrijf dat er over de Trekweg zware vrachtwagens zouden komen te rijden die het bagger afvoeren dat uit de Zuigerplas in Lelystad wordt gehaald. Begin november is het werk begonnen. “Het gaat om honderden vrachtwagens”, verzucht Deen. “Die gaan allemaal over dat smalle weggetje. Het is raar dat de gemeente daar toestemming voor geeft. De geluidsoverlast is groot. Daarnaast is het ook nog eens heel slecht voor onze gezondheid, het milieu en de flora en fauna.”

Vervelend

Een woordvoerder van de gemeente begrijpt dat geluidsoverlast vervelend is, maar stelt dat alternatieve routes niet mogelijk waren. “Voorafgaand aan de werkzaamheden is geconstateerd dat de kwaliteit van de Trekweg goed is. Het Waterschap houdt de weg tijdens het transport goed in de gaten en neemt schadebeperkende maatregelen voor het asfalt waar nodig.”
De schriftelijke antwoorden die de ambtenaar aan de bewoners gaf zijn volgens de woordvoerder ‘op zich goed’. “Een petitie is een mogelijkheid. Zijn opmerking over hoe kansrijk zo’n petitie is, is niet hoe we als gemeente willen werken. Het is de gemeenteraad die beslist hoe er om wordt gegaan met een petitie.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto