Joske Galiart (midden) (Foto: aangeleverd)
Joske Galiart (midden) (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Joske Galiart per direct raadslid-af

Politiek

ALMERE - GroenLinks-raadslid Joske Galiart heeft bekendgemaakt dat zij uit de Almeerse gemeenteraad zal treden. Gezondheidsproblemen liggen daaraan ten grondslag. In de raad werd ze al enige tijd vervangen door Zoubida Bouljhaf. 

Ondanks het feit dat in 2017 bij haar de ziekte van Kahler werd vastgesteld heeft zij zich de afgelopen vier jaar ingespannen om zich voor de volle 100% voor de stad in te zetten. In de afgelopen weken heeft zij echter moeten constateren dat dit vanwege haar gezondheidsproblemen niet meer mogelijk is. Hoewel zij graag deze raadsperiode als raadslid had willen afmaken, heeft zij daarom besloten om aan het eind van haar huidige ziekteverlof ontslag te nemen. 

“Ik wil iedereen waarmee ik in mijn actieve periode heb samengewerkt, raadsleden, fractieassistenten, ambtenaren en inwoners bedanken. Met name wil ik mijn fractie bedanken voor de steun die ik van hen heb gekregen. Ik heb er groot vertrouwen in dat de fractie en het bestuur van GroenLinks zich ook in de toekomst blijven inzetten voor Almere en alles waar GroenLinks voor staat.” 

Joske Galiart zit sinds 2018 namens GroenLinks in de raad en was daarvoor vanaf 2014 actief als fractieassistent. In die periode heeft zij in deze functies hard gewerkt voor onder meer dierenwelzijn, natuurbeheer en veiligheid in Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto