De bewoners zijn blij met hun appartement. (Foto: aangeleverd)
De bewoners zijn blij met hun appartement. (Foto: aangeleverd)

Woongebouw Duinrijk opgeleverd

Wonen

Woongebouw Duinrijk opgeleverd

DUIN – Op Kop Noord, het nieuwste deel van Duin in het stadsdeel Poort, is het woongebouw Duinrijk opgeleverd. Het pand telt 78 sociale huurappartementen en is gerealiseerd door De Alliantie. 

Eén van de huurders is het expertisecentrum Deskundige Begeleiding Autisme (DBA). Uit handen van Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie, ontvingen bestuurders van dit centrum de sleutels van twintig appartementen.  In deze appartementen gaan jong volwassenen met autisme onder begeleiding wonen. Els Boon, bestuurder DBA: “Veel bewoners zijn wel erg zenuwachtig en een verhuizing geeft veel stress, maar iedereen heeft er ontzettend naar uitgekeken. Het is een gewilde plek, niet alleen voor bewoners ook voor ons personeel.” Ook Jolanda Niessen van de Alliantie is haar nopjes met het pand. “Het project sluit naadloos aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk woningzoekenden met diverse achtergronden een passende woning, een nieuw thuis, te bieden.”

Duinrijk

Duinrijk bestaat uit twee geschakelde woongebouwen van vijf en zeven woonlagen. Door deze afbouwende hoogteverschillen vormt dit volgens de Alliantie een mooi en natuurlijk overgangsgebied tussen de eengezinswoningen van Boomrijk en de toekomstige woontorens aan de kust. De 2- en 3-kamer appartementen met een eigen balkon worden aangesloten op stadswarmte en voor de opwekking van elektriciteit zijn zonnepanelen geplaatst. Het gebouw is voorzien van lift, gezamenlijke fietsenstalling en cameratoezicht.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto