Regina Tang en Wim Klomp op de plek waar het complex zal verrijzen. (Foto: Fred Rotgans)
Regina Tang en Wim Klomp op de plek waar het complex zal verrijzen. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Tennisvereniging HNL kijkt uit naar nieuw complex

Sport

Tennisvereniging HNL kijkt uit naar nieuw complex

Door Henk Mathlener

STEDENWIJK/POORT - Na bijna elf jaar is de verhuizing van tennis- en padelvereniging Het Nieuwe Land (HNL) van Stedenwijk naar Poort rond. Op het gebied, beter bekend als De Voortuin, zullen medio juni 2022 vijf nieuwe tennisbanen, drie padelbanen en een duurzame kantine gerealiseerd worden. Voorzitter Regina Tang en penningmeester Wim Klomp hebben de hele procedure mee gemaakt en zijn natuurlijk zielsgelukkig dat het eindelijk gelukt is. 

Klomp: “Verplaatsen van ons park is voor beide partijen een echte win-win-situatie: de gemeente wil de tennisparken beter over de stad verdelen en wij moesten ons oude complex vernieuwen en zitten in een vergrijzende buurt met weinig jeugd. Na vele jaren vergaderen, offertes opvragen, onderhandelen en zoeken naar sponsors is er in goed overleg met de gemeente een overeenkomst gesloten en daar zijn we heel erg blij mee” 

Unaniem

“Tijdens onze ALV (algemene leden vergadering, red.) hebben alle leden unaniem voor de verhuizing gestemd en dus gaan we er voor”, vult Tang aan. “Het nieuwe complex komt in een punt te liggen tegenover Veel Beter Fysio en tegenover het Aeres College. Goed te doen voor leden die in Steden- en Literatuurwijk wonen. En we gaan er natuurlijk alles aan doen om mensen in Poort te enthousiasmeren.  Er worden samenwerkingsverbanden gezocht met scholen, er komen open trainingsavonden, activiteiten op Sportplein Almere Poort en andere acties. Klomp: ”Wij willen aansluiten bij de ontwikkelingen van Poort en van maatschappelijk en sociaal belang zijn. Het betekent dat er overdag allerlei clubs in ons complex kunnen vergaderen, kaarten, darten, enzovoort. Maar ook dat de leerlingen van bijvoorbeeld Aeres bij ons kunnen sporten en dan later helpen met het onderhouden van groen. Op die manier worden we echt een onderdeel van Poort. ”

Rolstoeltoegankelijk

Het terrein in Poort wordt een modern, rolstoeltoegankelijk complex met zonnepanelen en led-verlichting. Naast het clubhuis (duurzaam ontworpen als houtskeletbouw) komen vijf smashcourt-tennisbanen en drie padelbanen, waar iedereen terecht kan. De vereniging wil namelijk graag groeien. “Maar we willen ook de eigen sfeer natuurlijk ook mee verhuizen, want dat is voor alle leden erg belangrijk”, zegt Tang. “We hebben onze toss-, kaart-, dart- en spelavonden, aangevuld met de nationale tenniscompetitie, de clubkampioenschappen en alle taken als bardienst, parkonderhoud en andere werkzaamheden. Alle leden kunnen zich bij ons echt uitleven in het  verenigingsleven.”

Een impressie van het nieuwe hoofdgebouw van HNL. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto