De bewoners bivakkeren in tenten. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
De bewoners bivakkeren in tenten. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

GroenLinks inzamelactie voor AZC

Algemeen

ALMERE - GroenLinks Almere is een inzamelactie gestart voor de bijna 500 vluchtelingen die de afgelopen maanden in Almere komen hun intrek hebben genomen in de nood-AZC op sportpark Fanny Blankers-Koen.  Zij brengen de winter door in omgebouwde tenten. 

GroenLinks wil iets doen voor deze nieuwkomers, zodat ze zich, ondanks de donkere dagen en het koude weer, toch welkom voelen in onze stad. Daarom is de partij een nieuwjaarscadeau’ inzamelingsactie gestart. De Activiteitengroep Zeist, vrijwilligers van de partij en iedereen die mee wil helpen zamelen nieuwe spullen in voor zowel kinderen als volwassenen. Deze cadeaus mogen ingepakt worden ingeleverd, maar dit hoeft niet. Inleveren kan in de wijken Tussen de Vaarten Noord, Haven en Literatuurwijk.
De cadeaus worden dan op de 28ste en 29ste januari uitgegeven bij het AZC. Gedoneerde spullen mogen geen etenswaar bevatten. Het is ook mogelijk om geld te doneren, de vrijwilligers van GroenLinks kopen er dan cadeaus van. Voor meer informatie of adressen voor donaties, mail campagnealmere@groenlinks.nl
Deze actie is slechts een kleine bijdrage. GroenLinks blijft zich de rest van het jaar ook inzetten op gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau voor betere omstandigheden en een humaan beleid voor vluchtelingen, asielzoekers en statushouders.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto