Het Spanninsveldbos. (Foto: aangeleverd)
Het Spanninsveldbos. (Foto: aangeleverd)

Bewoners Stedenwijk Zuid vrezen verdwijnen Spanningsveldbos

Algemeen

ALMERE – Bewoners van Stedenwijk Zuid zijn bang dat het Spanningsveldbos en omliggend groen bij hun wijk gaat verdwijnen.

Door Robert Mienstra

“Met het collectief Stedenwijk Zuid Groen onderhouden we het bos al jaren”, zegt een woordvoerder. “Inmiddels hebben wij het gevoel dat we hierbij door de gemeente tegengewerkt worden en dat het bos bedreigd wordt door bebouwing, in welke vorm dan ook.” Het collectief is daarom een petitie gestart voor het behoud van het bos en omliggend groen.

Bewoners vinden dat het Spanningsveldbos belangrijk is voor de wijk. “Het geluid van de snelweg wordt er door gedempt en het biedt de bewoners een fijne leefomgeving, het is goed voor de biodiversiteit en voor recreëren in het groen”, zegt de woordvoerder. “In de afgelopen jaren is er al 50 procent van het groen uit onze directe leefomgeving verdwenen. Bewoners zijn wekelijks in het bos aan de slag om het groen en de paden te onderhouden, om het bos schoon te houden en activiteiten om de diversiteit in het gebied te vergroten. Als dit bos gaat verdwijnen is dit een ramp voor de wijk en slecht voor de natuur. Vandaar onze petitie waarmee we de gemeente willen laten zien dat het bos voor de inwoners van Stedenwijk Zuid van groot belang is.”

De petitie is de vinden op: petities.nl/petitions/word-vriend-van-het-spanningsveldbos?locale=nl

Uit de krant