Wethouder Froukje de Jonge, Rachelle Tweeboom, Faith Bruyning, Hans Everhard, Martine Puhl en Rahma Marzoug (Foto: aangeleverd)
Wethouder Froukje de Jonge, Rachelle Tweeboom, Faith Bruyning, Hans Everhard, Martine Puhl en Rahma Marzoug (Foto: aangeleverd)

Herstelexperts helpen bij afwikkeling toeslagenaffaire

Algemeen

ALMERE - Een Almeers ‘college van herstelexperts’, bestaande uit Almeerders die gedupeerd zijn door de overheid, gaat de gemeente en De Schoor helpen met hun ervaring, kennis en betrokkenheid. Ze kunnen helpen bij het herstel van zo veel mogelijk getroffen Almeerders.

De gemeenteraad heeft uitgebreid gesproken over de manier waarop Almere werkt aan herstel voor de Almeerders die getroffen zijn door het Kinderopvangtoeslagschandaal. Hierbij waren ook een aantal insprekers aanwezig die deel uitmaken van de huidige steungroep Kinderopvangtoeslagschandaal en die zelf persoonlijk getroffen zijn. De gemeenteraad heeft nu unaniem ingestemd dat er een Almeers ‘college van herstelexperts’ ingesteld wordt. Zij kunnen met hun ervaring, kennis en betrokkenheid helpen. Daarnaast willen ze ook op meer beleidsmatig- en strategisch vlak met de gemeente in gesprek om te komen tot een menselijkere overheid. Een overheid waarbij weer eerst de mens geldt en dan pas de regels. De steungroep en wethouder Froukje de Jonge zijn blij met deze door de raad unaniem aangenomen motie en zullen snel verder in gesprek gaan om de motie en deze bijzondere samenwerking handen en voeten te geven. 

Gehoord

Martine Puhl, Partij voor de Dieren: “De gedupeerden gaven bij de gemeenteraad aan dat zij gehoord én gezien willen worden en zij vroegen daarbij nadrukkelijk om gelijkwaardigheid. Met dit college van herstelexperts geven wij hun nu een podium om dat daadwerkelijk ook te kunnen doen”. De steungroep ziet het als volgt: “Wij willen een gelijkwaardige partner zijn waarbij het niet óver ons gaat maar met ons.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto