(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Cheque van 5000 euro voor Muziekids

Algemeen

Cheque van 5400 euro voor Muziekids

ALMERE - Inner Wheel Almere & Rotary Club Almere overhandigde vorige week een cheque ter waarde van 5400 euro aan Muziekids studio in De Kinderkliniek aan de Hospitaaldreef.

De Muziekids Studio Almere is een ruimte waar kinderen die wachten op het bezoek aan hun dokter zich kunnen vermaken door te spelen met diverse muziekinstrumenten. De studio is gevestigd in DeKinderkliniek Almere, waar kinderen van 0 tot 18 jaar op bezoek komen bij hun specialist. De Muziekids Studio Almere wordt voornamelijk door vrijwilligers gerund, onder toezicht van de studiomanager die verantwoordelijk is voor het reilen en zijlen van de studio.

Helend

De positieve werking van muziekbeleving bij ziekte is inmiddels alom bekend. Het maken en spelen van muziek en het luisteren naar muziek geeft heel krachtige en ook heel duidelijk, aantoonbare resultaten. De patiëntjes krijgen tijdens die vervelende periode een ‘helende’ muziekbeleving in de Muziekids Studio Almere, waardoor zij hun – vaak toch door de ziekte bepaalde – gedachten, los kunnen laten, of misschien zelfs wat vergeten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto