De papierbak moet blijven, stelt de petitie. (Foto: Adobe Stock)
De papierbak moet blijven, stelt de petitie. (Foto: Adobe Stock) lenscap50 - stock.adobe.com

‘Papierbakken moeten blijven’

Algemeen

De petitie ‘Almeerse papierbakken moeten blijven’ is al bijna 3000 keer ondertekend. Initiatiefnemer Rob Boeve zal de handtekeningen komende donderdag aan de gemeenteraad aanbieden in de hoop dat de beslissing wordt teruggedraaid.

De teller van de petitie staat inmiddels op ruim 2900. Boeve is daar erg tevreden over. In de petitie roept hij op de papierbak voor Almeerders te bedhouden. ‘Dankzij de VVD, SP, PVV, PvdD, CU, Respect en AP/OPA moeten inwoners in Almere binnenkort hun papierbak inleveren en hun papierafval naar een centraal punt in de wijk brengen’, zo staat in de petitie te lezen. ‘Dit is lastig voor inwoners, maar gaat er natuurlijk ook voor zorgen dat mensen papier bij het restafval gooien.’

Voorscheiding

Zoals bekend gaat Almere over van het huidige systeem (voorscheiding door bewoners) naar het PMD+ systeem waarbij bewoners alleen nog het GFT-afval hoeven te scheiden. De scheiding vindt dan achteraf door machines plaats. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Zo moeten de vuilniswagens worden vervangen.
In die tussenperiode zouden Almeerders in laagbouwwoningen vier bakken voor de deur krijgen. Dat is een gruwel voor de meeste Almeerders, maar getuige de steun voor de petitie van Boeve denkt een deel van de Almeerders daar anders over.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto