Mariëtte Middelbeek, alias Linda van Rijn. (Foto: Hadewych Veys)
Mariëtte Middelbeek, alias Linda van Rijn. (Foto: Hadewych Veys)

Linda van Rijn signeert op 3 juni in Almere

Algemeen

ALMERE - Linda van Rijn kan eindelijk op bezoek komen bij de boekhandel en haar lezers ontmoeten. Tot voor kort was het een groot geheim wie achter het pseudoniem van de bestsellerauteur schuilgaat, maar nu weten we dat het de Almeerse schrijfster Mariëtte Middelbeek is. Op vrijdag 3 juni signeert zij bij The Read Shop in Almere Haven. 

Linda van Rijn signeert op 3 juni in Almere

Met Last Minute bracht Linda van Rijn elf jaar geleden haar eerste vakantiethriller uit. Er volgden nog 28 bestsellers, met wekenlange noteringen in de Bestseller 60 en in totaal tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren. In april is haar nieuwste titel Ciao Bella verschenen. Wie schuilgaat achter het succesvolle pseudoniem was wat boekhandelaren, pers en tienduizenden lezers zich al heel lang afvroegen. “Linda van Rijn verkoopt bij ons altijd heel erg goed en ook de boeken Mariëtte Middelbeek doen het doorgaans uitstekend. Met haar komst naar de winkel maken wij een heleboel lezers blij.”

Mariëtte Middelbeek heeft onder haar eigen naam en als Linda van Rijn de afgelopen twaalf jaar maar liefst 49 boeken geschreven. Naast de thrillers van Linda van Rijn stonden ook haar eigen boeken tientallen weken in de Bestseller 60 en werden er meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht. Veel lezers kennen haar van haar zes feelgoodromans. Ze debuteerde in 2009 met Single & sexy en brak daarna definitief door met het ontroerende Turbulentie. Ook schreef ze ervaringsverhalen van hulpverleners en publiceerde ze zeven thrillers voor jeugd en volwassenen. Met Anna, het eerste deel in de trilogie Vrouwen van Vechtlust, toont Mariëtte dat ze het genre van de historische roman ook beheerst. In september 2022 zal het tweede deel Julia verschijnen.

“Het schrijven onder een pseudoniem was heerlijk, gaf vrijheid en voelde in het begin heel goed, maar de laatste tijd vond ik het lastiger,” aldus Mariëtte Middelbeek. “Steeds vaker kwam de vraag van lezers en boekhandelaren of ik niet kon komen signeren. Andersom wilde ik ook graag mijn lezers kunnen ontmoeten. Het werd tijd om te onthullen wie er achter Linda van Rijn zit.”

De schrijfster is vrijdag 3 juni van 11.00 tot 13.00 uur bij The Read Shop Almere Haven om haar lezers te ontmoeten en te signeren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto