Bij de opening werd een boom geplant door Susanne Olivier (Almeerse Scholen Groep) en Leo van Belsen (directeur KinderCentrumAlmere). (Foto: Marco ter Beek)
Bij de opening werd een boom geplant door Susanne Olivier (Almeerse Scholen Groep) en Leo van Belsen (directeur KinderCentrumAlmere). (Foto: Marco ter Beek)

Boskamer in Duin officieel geopend

Algemeen

DUIN - De Boskamer - het nieuwe gebouw van basisschool De Zeeraket, KinderCentrumAlmere en een sporthal - is vrijdag officieel geopend aan de Muiderzandweg in Duin.

In 2016 begonnen de eerste leerlingen van De Zeeraket in een tijdelijk gebouw in Almere Poort. Nu, bijna zes jaar later, is het nieuwe gebouw van De Zeeraket een feit. Samen met KinderCentrumAlmere en de sporthal vormt deze ruimte tussen de bomen de Boskamer.

Het nieuwe gebouw van De Zeeraket is ontworpen door Kristinsson Architecten uit Deventer en sluit goed aan op de onderwijsvisie van De Zeeraket. Op deze school wordt gewerkt aan de hand van de zeven gewoontes van Stephen Covey die verwerkt zijn in de leerlijn ‘The leader in me’. “Deze werkwijze spreekt kinderen aan op hun talenten en creëert betrokkenheid. Zo leren kinderen om medeverantwoordelijk te zijn voor hun leerproces en goed en effectief samen te werken. Dit zorgt er mede voor dat kinderen meer plezier hebben in het leren. Om deze redenen zijn de lokalen ruim en licht opgezet zodat de leerlingen veel bewegingsvrijheid hebben en op verschillende manieren kunnen leren.”

Vrijdag werd de Boskamer officieel geopend door demissionair wethouder Roelie Bosch van Onderwijs. Daarna volgde een speech van Mayke van den Berg, directeur van de Zeeraket en werd er een boom geplant door Susanne Olivier (lid College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep) en Leo van Belsen (directeur KinderCentrumAlmere).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto