De fietsenstalling in de tunnel in Stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De fietsenstalling in de tunnel in Stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Fietsers voor gesloten stalling. Te voet naar huis

Algemeen

ALMERE – Een flink aantal fietsers stond maandag voor een gesloten fietsenstalling in de tunnel in Almere Stad. Een aantal mensen stond daar ook om hun fiets weer op te halen. Maar dat ging dus niet.

Door Robert Mienstra

Een paar fietsers belde met de gemeente en ook een gemeenteambtenaar nam ter plekke de telefoon ter hand, maar dat mocht niet baten. De stalling bleef op slot. Een moeder met een klein kind kon haar fiets met kinderzitje niet ophalen, en anderen moesten ook te voet naar huis.

Onbekend

Navraag van deze krant bij de gemeente leerde dat er daar niets bekend was over de gesloten stalling. Ook de dienst parkeerbeheer, die eigenaar is van de stalling,  wist van niets. Ondanks dat meerdere mensen melding gemaakt hadden van de sluiting.

Knop

“Bij ons is er niets over de sluiting van de stalling”, zei een medewerker van parkeerbeheer, “er zit een knop waarmee fietsers contact kunnen krijgen met parkeerbeheer zodat wij de deur kunnen openen.” Fietsers melden echter dat er niets staat aangegeven over die knop en dat ze die niet gezien hebben.
Een medewerker van de stalling meldde de volgende dag dat er wel degelijk klachten waren gekomen over de sluiting, en van mensen die hun fiets niet konden ophalen. Het klopte dat de stalling niet geopend was en dat de betreffende medewerker daarop was aangesproken. Maandag aan het eind van de dag was de stalling weer open. Toen konden de fietsers hun fiets weer ophalen, een aantal deed dat dinsdag.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto