Een protestvlag langs de Hogering. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Een protestvlag langs de Hogering. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Protestvlaggen moeten weg

Algemeen

ALMERE - In overleg met de Provincie en zes gemeenten in Flevoland is besloten om de boeren te vragen om voor 6 september de vlaggen en borden op te ruimen die her en der in de openbare ruimte zijn geplaatst. Het verzoek is om geen nieuwe vlaggen op te hangen. Wat er na 6 september nog aangetroffen wordt, zal verwijderd worden. 

Ook in Flevoland hangen vlaggen en protestborden. In diverse gemeenten worden hierover goede gesprekken gevoerd met de boeren die de vlaggen hebben opgehangen en met mensen die hier aanstoot aan nemen zoals veteranen. Vlaggen die de verkeersveiligheid negatief beïnvloeden, worden sowieso verwijderd. Daarnaast vragen de overheden aandacht voor de veiligheid rond protesten van boeren. ‘Gelukkig wordt er in Flevoland zoveel mogelijk veilig en met respect voor de omgeving geprotesteerd en daar zijn we onze boeren dankbaar voor’, laat de provincie weten. ‘Als overheden moeten we er echter op voorbereid zijn dat dit ook hier kan veranderen.  Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar als overheden in Flevoland roepen we op om gevaarlijke situaties te voorkomen. Automobilisten vragen we om voorzichtig te zijn op de wegen in Flevoland en hinderlijke situaties door te geven, zodat we actie kunnen ondernemen. Gevaarlijke situaties kunnen direct doorgegeven worden aan de politie.’

Flevolandse overheden sluiten zich aan bij de oproep van betrokken ministers en de LTO over deze intimidaties: “Demonstreer, maar doe dit op een veilige manier en passend en waardig binnen de wet.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto