(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Waterwijkers ‘geschokt’ over mishandeling

Algemeen

WATERWIJK - Bewoners in Waterwijk zijn geschokt vanwege een vrouw die in de vroege zondagochtend van 24 juli ernstig is mishandeld op het Oesterplantsoen. De vrouw moest per ambulance worden afgevoerd naar het Flevoziekenhuis. De vermoedelijke dader is opgepakt, laat de politie weten.

De vrouw werd zwaar gewond en naakt op straat gevonden door buren, die de vrouw bedekten met een badjas en direct 112 alarmeerden. Ze werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De verdachte is opgepakt en verhoord door de politie.
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er inderdaad dat er op die datum en dat tijdstip een ernstige mishandeling heeft plaatsgevonden op het Oesterplantsoen. Daar is geen ruchtbaarheid aan gegeven omdat het om ‘huiselijk geweld in de privésfeer’ ging. Ook bevestigt de woordvoerder van de politie dat de man is aangehouden en nog steeds vastzit.
De man is ook betrokken bij een vernieling van een auto, eerder die nacht.

Geschokt

Volgens een getuige is de buurt ‘geschokt’ door het incident, mede ook omdat de verdachte vaker met de politie in aanraking is geweest. Zo zou de man vorig jaar ook als eens zijn aangehouden nadat er drugs en contact geld in zijn woning waren gevonden. Dat zorgde voor onrust in de wijk.
Omdat het om een privékwestie gaat wil de politiewoordvoerder daar geen verdere mededelingen over doen

Uit de krant