Afbeelding

Politie zoekt getuigen van poging tot doodslag op Forum

Algemeen

STAD CENTRUM  - De politie heeft dinsdag 16 augustus een tiener aangehouden op verdenking van poging doodslag. Het incident vond plaats op het Forum rond 17.30 uur. Dat meldt de politie, die op zoek is naar getuigen.

Het slachtoffer, een minderjarige jongen uit Diemen, had met vrienden op de kermis afgesproken. Hij liep samen met vrienden naar het Forum, richting een horecazaak. Een andere groep tieners liep hier ook heen. Hier ontstond mogelijk een woordenwisseling en handgemeen tussen de twee groepen. Het slachtoffer is op zijn hoofd geslagen met een op een steekwapen gelijkend voorwerp.

Waarschuwingsschot

De politie en een ambulance waren snel ter plaatse. De jongen is meegegaan naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte was er reeds vandoor en is via cameratoezicht van de politie gevolgd. Rond 19.30 uur zagen agenten op straat de verdachte lopen, waarna deze het op een lopen zette. De politie heeft hierop een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de verdachte, een minderjarige jongen uit Almere, worden aangehouden.

Getuigen gezocht

De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die hebben gezien wat er is gebeurd, camerabeelden hebben of meer weten of wat er vooraf is gegaan aan het incident. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 22 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto