Nienke van Stijn van Second Aesthetics. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Nienke van Stijn van Second Aesthetics. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Second Aesthetics geeft vouchers voor gebruikte kleding

Algemeen

‘Geef kleding tweede leven door te swappen’

Door Robert Mienstra

STAD - De kledingwinkel Second Aesthetics aan de Zadelmakerstraat 20 in Stad hanteert een bijzonder concept. Natuurlijk kan er gewoon kleding worden gekocht, maar er kan ook kleiding worden geswapt. Eigenaresse Nienke van Stijn legt uit wat kleding swappen is.

“Klanten kunnen hier vintagekleding die ze niet meer gebruiken langs brengen. Daar krijgen ze dan een voucher voor. Met die voucher kunnen ze in onze winkel dan weer andere kleding aanschaffen. De voucher vertegenwoordigd een bepaalde waarde waardoor bijvoorbeeld een spijkerbroek in de winkel geen 30 euro kost maar 15 euro”, legt Van Stijn uit. “Daarbij gaat het niet om zomaar kleiding. We focussen ons op kwalitatief hoogwaardige merkkleding. De kleiding die ingebracht wordt moet uiteraard schoon en van goede kwaliteit zijn.”

Nieuw concept

Van Stijn heeft al flink wat ervaring in het modevak. Ze werkt - na haar opleiding detailhandel mode en etaleuse – al tien jaar in de fashion. “Vorig jaar kreeg ik samen met mijn vader de mogelijkheid om in Stad een winkel te beginnen met dit nieuwe concept. Ik liep al langer rond met het idee. In de Zadelmakerstraat konden we het uitrollen.”

Eye-opener

Vorig jaar tijdens het live-style event in Stad bleek hoe groot de belangstelling van de Almeerders was voor de insteek van Second Aesthetics. “De mensen stonden met kleding in rijen voor de deur”, zegt Van Stijn. “Het swappen was een eye-opener voor de mensen.”

De eigenaresse streeft ook een sociaal doel na. “Je kan gebruikte kleding natuurlijk gewoon weggooien. Doodzonde, geeft het een tweede leven. En verdien er ook nog wat aan.”

Meer informatie: www.secondaesthetics.com en op de socials.

Uit de krant