Afbeelding

StrandLAB Almere heeft nog plek voor residenties in 2023

Algemeen

ALMERE - StrandLAB Almere heeft in 2023 nog plek voor residenties. Creatieve makers of onderzoekers die een plek zoeken waar zij in alle rust kunnen werken aan projecten in de buitenlucht kunnen nog tot 23 augustus reageren.

StrandLAB Almere biedt ruimte om projecten te maken én te testen. De periode en het aantal dagen wordt afgestemd in overleg. Het maakt niet uit met welke discipline je werkt, als je maar locatiegericht te werk gaat, geïnteresseerd bent in de omgeving van het Almeerderstrand en open staat voor nieuwe verbindingen. Ook is het de bedoeling dat de resultaten van de residentieperiode worden gepresenteerd aan het publiek. StrandLAB biedt een inspirerende plek, inhoudelijke begeleiding, een podium, nieuwe contacten en een basishonorarium.

Wie interesse heeft kan tot 23 augustus een mail sturen naar info@strandlab-almere.nl. Omschrijf kort wie je bent en wat je bij StrandLAB zou willen ontwikkelen en wie weet word je uitgenodigd voor een ontmoeting op dinsdagavond 6 september. 

Cultureel buitenlaboratorium

StrandLAB Almere is een cultureel buitenlaboratorium op het het Almeerderstrand. Een plek voor talent en experiment. Samen met buurtbewoners, kunstenaars, culturele en maatschappelijke partners, wetenschappers en andere makers werkt Strandlab aan multidisciplinaire en locatiespecifieke programma’s, over lokaal erfgoed, natuur en het bespreekbaar maken van maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we via kunstresidenties, educatieve projecten en co-creatieve publieksprogramma’s. Met het residentieprogramma biedt StrandLAB  op het Almeerderstrand de ruimte aan lokale, nationale en internationale makers, kunstenaars en onderzoekers. Hierbij wordt ook samengewerkt met andere partners, zoals locatietheaterfestival Oerol, Atelier AM en Flevolab.

Uit de krant