De terrassen staan te dicht op de lijn, vindt de Oogvereniging. (Foto: aangeleverd)
De terrassen staan te dicht op de lijn, vindt de Oogvereniging. (Foto: aangeleverd)

Wennen aan geleidelijnen op Stationsplein

Algemeen

STAD CENTRUM – In de bestrating van het vernieuwde Stationsplein in Stad zijn geleidelijnen voor slechtzienden aangebracht. Volgens de Oogvereniging Flevoland is het voor iedereen nog even wennen dat de ribbellijnen er zijn.

Via de lijnen kunnen blinden en slechtzienden zich oriënteren op hun route. “Het is even wennen”, laat Johan de Visser van de Oogvereniging weten. “Terrashouders zetten hun tafeltjes nog dicht langs de geleidelijn. Als zij voldoende afstand houden dan kunnen ook mensen met een looprek, rollator, rolstoel en zelfs scootmobiel de geleidelijn gebruiken als route om bij de terrassen van de horeca te komen. Dat kan de horeca extra terrasbezoekers opleveren. Ook voor bezorgdiensten is het nog wennen dat de lijnen vrijgehouden moeten worden.”

Stadscentrum

De Oogvereniging Flevoland pleit er voor dat in het hele winkelgebied van het stadscentrum geleidelijnen komen. “Ook zien we graag dat in de winkelgebieden van Haven Centrum en Buiten Mere er geleidelijnen komen. Dat maakt de zelfstandigheid groter.”

Uit de krant