Het Almeerse dictee leverde veel hoofdbrekens op. (Foto: Li-Shi Shu)
Het Almeerse dictee leverde veel hoofdbrekens op. (Foto: Li-Shi Shu)

Bernadet Timmer wint Almeers dictee 2022. Teamprijs naar Partij voor de Dieren

Algemeen

ALMERE – Gemeenteambtenaar Bernadet Timmer won, net als vorig jaar, het Almeers dictee van de nieuwebibliotheek. Met twaalf fouten werd zij nipt eerste. Er waren vijf deelnemers met dertien fouten. De Partij voor de Dieren won met haar team de teamprijs. 

Door Robert Mienstra

Het dictee werd dit jaar geschreven door Beri Shalmashi, de directeur van Avanti. Zij maakte het met haar tekst de deelnemers zeker niet makkelijk. Woorden als no-goarea (het meest fout geschreven), schöngeisterei (Duits, in de Nederlandse taal gebruikt met kleine letter) en Iraanse Nationale Garde (drie hoofletters) gaven de deelnemers veel hoofdbrekens.
De naam van de Turkse president Erdogan leverde de deelnemers een bonuspunt op als ze het omgekeerde dakje (accent breve) hadden geschreven op de ‘g’. Zonder dakje rekende de jury – tot opluchting van de deelnemers - de naam ook goed.

Feitjes

Dit jaar deden 74 Almeerders mee aan het dictee. De jongste was 19 jaar, de oudste 80. Opvallend was dat het team van de Partij voor de Dieren gemiddeld het jongste team afvaardigde met 30,5 jaar. Verder deden er veel meer vrouwen meededen dan mannen: 59-15. Het totaal aantal fouten was 1368, het gemiddelde aantal negentien.

Prijs

Waarnemend burgemeester Ank Bijleveld las het dictee voor en reikte de prijzen uit. Dat waren beeldjes van de Almeerse beeldend kunstenaar Franny Thonhauser. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto