Het ontruimde lokaal van Playing for Success bij Almere City FC. (Foto: aangeleverd)
Het ontruimde lokaal van Playing for Success bij Almere City FC. (Foto: aangeleverd)

Playing for Success weg bij Almere City FC

Algemeen

ALMERE – Het onderwijsproject Playing for Success is weg bij Almere City FC. “Uit gesprekken met de directie van Almere City FC bleek dat we geen gebruik meer kunnen maken van de faciliteiten”, zegt projectleider René Maertens. “We kregen te horen dat de directie van de club wilde dat we uiterlijk donderdag uit ons vaste lokaal weg moesten zijn. We zijn dus nu aan het verhuizen.”

Door Robert Mienstra

Playing for Success Almere bestaat sinds 2012 en startte bij Almere City FC om leerlingen die dat nodig hebben een steuntje in de rug te geven. “Juist deze club had de wow-factor om kinderen te laten groeien”, zegt Maertens. “We helpen op deze locatie ruim 1500 leerlingen per jaar. Dat is nu dus niet meer mogelijk. Ik kreeg letterlijk van de directie te horen dat het geen professionele uitstraling had als er kinderen bij Almere City FC rondlopen. Dat doet wel zeer.”

Noodlokaal

Een half jaar geleden kreeg Playing for Success nog het verzoek van Almere City om mee te helpen bij de ontwikkelingen van de maatschappelijke projecten van de club. “Vlak voor de zomervakantie kregen we te horen dat we geen gebruik meer konden maken van de locatie in de huidige vorm. We zouden juist na de vakantie met nieuwe groepen gaan beginnen”, zegt Maertens. “Ik heb nog met wethouders gesproken en een poging gedaan een noodlokaal op het terrein neer te zetten, maar daar kregen we geen toestemming voor van de gemeente”, aldus Maertens.

Almere City FC

John Bes, de directeur van Almere City FC zegt desgevraagd, dat Playing for Success niet direct weg hoefde en nog steeds welkom is. “Maar we zijn een groeiende club en de beperkingen van de accommodatie zijn een feit. We zijn nog in gesprek met de Sporting Almere en de gemeente, maar dat Playing for Success in de ontwikkelingen van de club moet meebewegen, staat vast. Playing for Success is nog steeds welkom, maar, maar de insteek zal veranderen.”

Finn

Maertens kijkt wel terug op bijna tien jaar goede samenwerking met Almere City FC. “Het is een fantastische plek geweest voor onze leerlingen en de samenwerking was ook altijd goed. Het lokaal is inmiddels leeg en we verhuizen naar een nieuwe wow-locatie, hotel-restaurant Finn aan de Grote Markt. En als – na de verbouwing van Almere City FC – er weer ruimte bij de club ontstaat, sta ik zo weer bij hen op de stoep om terug te keren.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto