Het is elke ochtend chaos op het knooppunt. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het is elke ochtend chaos op het knooppunt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Afstelling verkeerslichten zorgt voor verkeerschaos Gooisekant

Algemeen

POORT – De verkeerschaos die steeds vaker ontstaat bij de Hogering naar de afslag richting bedrijventerrein Gooiskant zal voorlopig niet opgelost worden. Veel automobilisten staan in de file bij de Elementendreef en Argonweg. Het probleem zit in de werkzaamheden, in combinatie met de afstelling van verkeerslichten die deels door de provincie en deels door de gemeente worden ingesteld.

Door Marcel Beijer

Deze week was het elke ochtend raak. Het probleem doet zich voor op het punt waar auto’s vanuit Poort over de Elementendreef richting bedrijventerrein Gooisekant rijden. Vlak voordat zij de Hogering onderdoor rijden staan er verkeerslichten voor automobilisten die vanaf de Hogering komen en via de Argonweg ook onder de weg door moeten om het bedrijventerrein op te kunnen komen. Vlak na de onderdoorgang staan nog eens verkeerslichten die de toegang moeten regelen voor automobilisten die vanaf de A6 het bedrijventerrein op moeten rijden. Tot overmaat van ramp heeft de gemeente Almere vorig jaar bij de afslag naar het Esso-station , circa 50 meter na het knooppunt, nog eens extra verkeerslichten geplaatst. Regelmatig leidt de situatie tot een flinke verkeerschaos. 

Werkzaamheden

Leidt de situatie de afgelopen maanden al regelmatig tot een chaos, vorige week was het dagelijks raak vanwege de werkzaamheden aan de Hogering, waar het werklieden in de nachtelijke uren niet lukte om de belijning in één keer aan te brengen, zo geeft een woordvoerder van de provincie Flevoland aan. “Door de afsluiting van de Herman Gorterweg rijden automobilisten nu via de Audioweg en Elementendreef, waardoor er op dit moment meer verkeer is”. Die situatie moet binnenkort achter de rug zijn als op 2 oktober de Herman Gorterweg deels weer open gaat.

Esso-station

“Ongeveer een jaar geleden heeft de gemeente Almere een verkeersregelinstallatie geplaatst voor de in- en uitrit van Esso tankstation. Dit zorgt voor een andere doorstroming op de Elementendreef en Audioweg. “Belangrijk daarbij is dat de gemeente Almere deze verkeersregelinstallatie regelt, en ook welke verkeersstromen prioriteit hebben, dit is niet aan de provincie.”
Het lijkt erop dat – ook na de werkzaamheden – de chaos nog even zal voortduren. “In de basis gaan wij naast de opening van de Herman Gorterweg geen aanpassingen doen aan de situatie die de verkeerstromen nog beïnvloedt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto