(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Energietoeslag kan tot eind deze maand worden aangevraagd

Algemeen

Energietoeslag kan tot eind deze maand worden aangevraagd

ALMERE - De energietoeslag biedt compensatie voor de explosief stijgende energiekosten. Almeerders kunnen nog tot en met maandag 31 oktober de toeslag van 1300 euro aanvragen. Daarna is het loket gesloten. Ook studenten kunnen in aanmerking komen voor de energietoeslag.

De toeslag is voor huishoudens van wie het inkomen in maart van dit jaar niet hoger was dan 120 procent van de bijstandsnorm. Almeerders kunnen zowel met een papieren formulier als via de gemeentelijke website de energietoeslag aanvragen. De aanvrager moet bewijsstukken bijvoegen. Wie op 31 maart jonger was dan 21 jaar heeft geen aanspraak op de energietoeslag.  De aanvrager moet ook in Almere wonen.

Studenten

Voor studenten geldt dat ze uitwonend zijn en een individuele huurovereenkomst hebben met een huurprijs van minstens 307,62 euro. De kale huur moet minstens 237,62 euro zijn. De kosten voor gas, licht en water tellen voor maximaal 70 euro mee. De gemeente gaat er van uit dat de student de maximale studiefinanciering ontvangt.

Uitkering

De gemeente kent de energietoeslag automatisch toe aan een aantal Almeerders met een uitkering. Het gaat dan om een bijstandsuitkering, een BBZ-, een IOAW- of een IOAZ-uitkering of een IAO-aanvulling van de Sociale Verzekeringsbank. Almeerders met een WSNP-schuldsanering, de Schulddienstverlening bij PLANgroep en Maatwerk Ondersteuning Schuld Stabilisatie bij De Schoor hebben ook recht op een toeslag.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto