Het kleurrijke paviljoen van de Almeerse Wolunie wordt in delen opgeslagen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het kleurrijke paviljoen van de Almeerse Wolunie wordt in delen opgeslagen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Floriade-paviljoen Almeerse Wolunie krijgt nieuwe bestemming

Algemeen

ALMERE - Het Floriade-paviljoen van de Almeerse Wolunie krijgt een nieuwe bestemming. “Het paviljoen is de afgelopen zes maanden goed bezocht. Met enthousiaste reacties ter plekke en in de pers is dit kunstwerk een internationaal succes. Delen van het paviljoen zullen worden behouden voor de stad”, verklaart Anne Bliek, voorzitter van de Almeerse Wolunie.

Het paviljoen, Shades of Nature, een ontwerp van Bertina Slettenhaar, bestaat uit drie delen. Het eerste deel bestaat uit glazen potten met gebreide schaapjes in verschillende kleuren van natuurlijke verfstoffen. Dan is er het deel First Skin, met de natuurlijke bescherming van vogels, schapen en andere dieren. En Second Skin, een oog uit hergebruikte stoffen dat een aanklacht vormt tegen de consumptiemaatschappij. Het totaal is gevat in een houten paviljoen van bomen uit het Laterna Magica park. Het hout is onbewerkt, waardoor het paviljoen in de huidige vorm niet opnieuw is op te bouwen.

Afspraken

Anne Bliek en Ingrid Zeegers van PRICE (Praktijk & Innovatiecentrum Circulaire Economie) hebben afspraken gemaakt om de het paviljoen van de Wolunie te herbestemmen. “De afspraak is dat de materialen van Shades of Nature worden opgeslagen voor hergebruik. Voor dit hergebruik wordt een nieuwe plek gezocht in de stad. Ria van Dijk, stedenbouwkundige van de gemeente Almere, denkt actief mee waar onderdelen in de toekomst terug te zien zullen zijn. Het bestuur van de Almeerse Wolunie houdt hierbij de vinger aan de pols.”

Visserstrui

De paspop met de Almeerse Visserstrui trok ook veel bekijks in de tuin van het Floriade-paviljoen. De Almeerse Wolunie heeft een eerste versie van een breipatroon gemaakt voor een draagbare variant van deze trui. Het patroon is voor iedereen gratis te downloaden op de website van de Almeerse Wolunie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto