De gemeentesecretaris vormt een tandem met de burgemeester. Hier was dat nog Franc Weerwind. (Archieffoto: aangeleverd)
De gemeentesecretaris vormt een tandem met de burgemeester. Hier was dat nog Franc Weerwind. (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Almere zoekt nieuwe gemeentesecretaris

Algemeen

ALMERE – De gemeente Almere heeft deze week een vacature geplaatst voor het werven van een nieuwe gemeentesecretaris. Zoals bekend loopt ook een vacature voor een nieuwe burgemeester. De sollicitatietermijn daarvoor liep maandag af.

De functie gemeentesecretaris is zeer belangrijk in een gemeente. De secretaris is de belangrijkste beleidsadviseur van het College van Burgemeester en Wethouders. Dat Almere zowel een nieuwe burgemeester als gemeentesecretaris zoekt is dus tamelijk bijzonder. 

Tandem

Van de gemeentesecretaris wordt een ‘rolvastheid´ gevraagd die een ‘sterke tandem’ gaat vormen met de nog te benoemen burgemeester. ‘Bezien zal worden in hoeverre de nieuw te benoemen burgemeester een rol kan spelen in de selectie van de nieuwe gemeentesecretaris’, staat in de vacature beschreven.

Interim

Momenteel is Jan Dirk Pruim de gemeentesecretaris. Pruim was jarenlang griffier bij de gemeente en vult de vacature nu als interim in. ‘Almere is een stad die behoefte heeft aan een volwassen gemeentesecretaris, die waakt over de kwaliteit van lokaal bestuur en daaraan bijdraagt met een stabiel en uitstekend werkend ambtenarenapparaat’, valt in de vacature te lezen. ‘Bij Almere en bij onze organisatie hoort een benaderbare gemeentesecretaris die zich betrokken voelt met de stad en de opgaven die er liggen.’

Planning

Waar de sollicitatietermijn voor de burgemeester inmiddels is verstreken, kunnen geïnteresseerden reageren tot 12 november. De procedure wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. De gemeentesecretaris wordt ingedeeld in salarisschaal 18 dat begint bij 7927 euro en eindigt bij 10.553 euro. 

De vacature is hier in te zien.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto